Аргановото масло е „течният Бог“ на пустинята

Аргановото масло е „течният Бог“ на пустинята

Аргановото масло е продукт, който набира все по-голяма популярност в света. Мароканците го наричат „течния бог“ или „течното злато“ на пустинята. Това чудодейно растение е тайната за красота на лицето, тялото и косата. Използването на този продукт се среща като вкус в кухнята или като помощ на здравето и красотата. Арганът е богат на витамин Е и съдържа много антиоксиданти. Като хранителна съставка, аргановото масло може да се използва вместо масло или зехтин.

Най-голямата тайна на берберите, които населяват Северна Африка и наброяват около 40 – 50 милиона,  е арганът. При тях аргановото масло присъства във всичко и навсякъде. Според берберите 13 капки от него всяка сутрин в чаша козе мляко са напълно достатъчни, за да се живеете около 120 г.! С арганово масло берберките мажат кожата си и тя е гладка, опъната и без бръчки. На това масло дължат и дългите си, здрави коси. С арганово масло североафриканците лекуват над 72 симптома, за да не се превърнат същите в болести. Счита се, че маслото стимулира потентността у мъжете и подмладява жените.

Аргановите масла са скъпи, тъй като се произвеждат само на едно място на земята – Мароко.

Арганът е:

  1. Помощник в борбата с кожните проблеми;
  2. Ускорител на възстановителни процеси на кожата; 
  3. Елемент, който забавя стареенето на клетките.

Аргановото масло се справя с проблема на свободните радикали, като намалява скоростта на окисление в тялото. Маслото поддържа клетките млади, предпазва ги от клетъчен стрес, стимулира новия растеж на кожата и възстановяването на старата кожа.

Как да увеличите красотата си по естествен път: храни, които да консумирате и храни, които да отбягвате

Източник: agrozona.bg и други

Блог