7 козметични растения и билки за грижа за кожата

7 козметични растения и билки за грижа за кожата

Арган, алое вера, шипка, овес, градински чай: това са някои от растенията и билките, които можем да използваме, за да се грижим естествено за красотата си, това разкрива сайта lsoz.org/

АЛОЕ ВЕРА

Алое вера е много предпочитана заради свойствата на естествения гел, съдържащ се в листата му, той има успокояващ и регенериращ ефект върху кожата. Прилагането на гел от алое вера е полезно за поддържане на кожата на лицето и тялото блестяща и здрава и за облекчаване на зачервяването в случай на слънчево изгаряне и сърбеж поради ухапвания от насекоми.

ДОМАТ

Доматът е не само един от най-популярните зеленчуци, символ на средиземноморската диета, но е полезен и като средство за красота, например, за приготвяне на маска за лице, ексфолиращи маски и лосиони против пърхот, както и за успокояване на кожата в случай на слънчево изгаряне.

ГРАДИНСКИ ЧАЙ

Sage (градински чай) е известен като тревен съюзник истинската жена. Ефектите на това растение върху благосъстоянието на жените се дължат по-специално на действието на някои флавоноиди, които спомагат за възстановяване на баланса на хормоналната система. Най-известното средство за красота е, във всеки случай, триене на градински чай по зъбите, за да станат по-бели.

ОВЕС

Овесената каша е зърнена култура, която се използва в кухнята като храна, но също така е естествено лекарство, особено когато става въпрос за овес. Всъщност овесената каша като средство за красота се използва за приготвяне на: маскa за лице, ексфолиант за тяло и релефни вани.

РОЗОВО БЕДРО

От шипшината на Чили, официално и декоративно растение, се получава масло от шипка, ефективно природно средство срещу бръчки, стрии и белези. Използва се главно в приложението върху кожата заради способността му да намалява бръчките и повърхностните петна.

АРГАН

Арган или аргания (Argania spinosa) е мароканското дърво, от което се получава арганово масло, което се счита за едно от най-ценните природни средства, с които се противодейства на стареенето на кожата, поддържа я еластична и също така се грижи за косата ни. С арганово масло се приготвят компреси и маски за красота.

ХМЕЛ

Знаете ли, че хмелът не се използва само за приготвяне на бира? Всъщност това е също много интересно природно средство, което например е една от съставките за получаване на релаксиращи билкови чайове, за стимулиране на апетита или за облекчаване на някои малки типични дискомфорти на менопаузата.

Незаменими правила за поддържане на младежки вид на кожата

Блог