8 златни правила, които да ви помогнат в ежедневната грижа за кожата

8 златни правила, които да ви помогнат в ежедневната грижа за кожата

1.Специфична грижа за всеки отделен тип кожа

За да се грижите правилно и внимателно за кожата си, на първо място се уверете, че избирате продукти, специално съобразени с вашия тип кожа. Сухата кожа няма същите нужди, както мазната.

2. Обръщайте специално внимание на деликатните зони

Някои части на лицето (околоочен контур, устни и др.) имат особено фина и крехка кожа. Те се нуждаят от специфична грижа, особено околоочния контур и устните. Тези зони на лицето са по-чувствителни и заслужават специално внимание.

3. Деликатно почистване

Грижата за чувствителната кожа започва с почистването и дегримирането. За да не се стресира кожата и да се съхранява естествения и баланс, уверете се, че използвате продукт с неутрално рН, специално създаден за деликатно почистване на кожата

4. Очите: рискова зона

Кожата на околоочния контур е десет пъти по-фина от кожата на останалата част на лицето. Подберете специфичен продукт за дегримиране, подходящ за тази зона.

5. Ексфолиране на кожата при нужда

Използвайте подходящ ексфолиращ продукт, веднъж или два пъти седмично. Той трябва да е едновременно ефективен и деликатен за кожата. Изберете такъв с неутрално рН, който е перфектен за изглаждане и почистване на кожата, като успоредно с това съхранява естествения и физиологичен баланс.

6. Хидратирането е задължително

Дермисът е съставен от 70% вода, а епидермисът – от 15%. За да се поддържа кожата добре хидратирана, много е важно да се подбере дневен хидратиращ крем, който балансира водните нива във вътрешността на кожата. Може да използвате редовно и хидратираща маска, отстранявайки излишъка от нея с термална вода.

7.  Защита от слънцето

Независимо от сезона, използвайте за дневен крем продукт, който има включен слънцезащитен филтър. Той намалява вредните ефекти на слънцето, като например преждевременното стареене

8.  Внимавайте за външния стрес

Замърсяване, дим, стрес и т. н. всичко това вреди на кожата. Използвайте продукти, които да ви предпазват кожата ви от ежедневния стрес, преди излизане навън и почистете кожата си добре след като се приберете вкъщи.

Източник: https://www.laroche-posay.bg

 

Блог